Ideen om å redusere matsvinn av grønnsaker og brød gav premie på 5000,-
Bodø kommune og Engage Centre inviterte til workshop mandag 6.september. De var ute etter innbyggere som var nysgjerrig på idéskaping og utvikling? Oppgaven var å klekke ut en god idé til en løsning som kan skape mer gjenbruk av det som i dag blir avfall!
Denne trioen kom opp med ideen om å redusere matsvinn av henholdsvis grønnsaker og overskudd av brød. Ideen ble stemt frem som beste ide under arrangementet og gruppa kunne gå seirende hjem med en gevinst på 5000,-
Vi tok en prat med en av gruppemedlemmene, Marton Amdahl, som opprinnelig kommer fra Moelv. Amdahl er trainee i Nordland Fylkeskommune og hadde gledet seg til å delta i denne workshopen.
- Dette var meget spennende og artig å være med på. Vi ble satt i grupper for å komme opp med en idé som skulle føre til mer gjenbruk av noe av det som blir avfall i dag. Idèen vår var en løsning på utfordringen med matsvinn, henholdsvis grønnsaker og brød-overskudd. For at vi skal kunne utnytte disse ressursene bedre, tenkte vi på nye bruksområder i form av grønnsakspizzabunn, og det å hente ut byggmalt av brød til ølbrygging. De nye pizza- og øl-produktene vil være organiske, smakfulle produkter som vi kjenner til fra før men i en ny form, forteller Amdahl om ideen deres.
Workshopen ble åpnet med et seminar om sirkulærøkonomi i regi av Bodø kommune