Ideen om å redusere matsvinn av grønnsaker og brød gav premie på 5000,-

Bodø kommune og Engage Centre inviterte til workshop mandag 6.september. De var ute etter innbyggere som var nysgjerrig på idéskaping og utvikling? Oppgaven var å klekke ut en god idé til en løsning som kan skape mer gjenbruk av det som i dag blir avfall!

Denne trioen kom opp med ideen om å redusere matsvinn av henholdsvis grønnsaker og overskudd av brød. Ideen ble stemt frem som beste ide under arrangementet og gruppa kunne gå seirende hjem med en gevinst på 5000,-

(t.v) Joseph Oseh, Marton Amdahl og Sigrid Vigdisdatter Berg.

(t.v) Joseph Oseh, Marton Amdahl og Sigrid Vigdisdatter Berg.

Vi tok en prat med en av gruppemedlemmene, Marton Amdahl, som opprinnelig kommer fra Moelv. Amdahl er trainee i Nordland Fylkeskommune og hadde gledet seg til å delta i denne workshopen.

- Dette var meget spennende og artig å være med på. Vi ble satt i grupper for å komme opp med en idé som skulle føre til mer gjenbruk av noe av det som blir avfall i dag. Idèen vår var en løsning på utfordringen med matsvinn, henholdsvis grønnsaker og brød-overskudd. For at vi skal kunne utnytte disse ressursene bedre, tenkte vi på nye bruksområder i form av grønnsakspizzabunn, og det å hente ut byggmalt av brød til ølbrygging. De nye pizza- og øl-produktene vil være organiske, smakfulle produkter som vi kjenner til fra før men i en ny form, forteller Amdahl om ideen deres.

Workshopen ble åpnet med et seminar om sirkulærøkonomi i regi av Bodø kommune

240616759_235492085170996_138329430573596088_n.jpg
Forrige
Forrige

Takk for besøket, Bodø!

Neste
Neste

Møt Glimt, og sank noen gullkorn