Bli med på årets strandryddeaksjon!

Foto: holdnorgerent.no

Strandryddeuka er en nasjonal ryddedugnad i regi av Hold Norge Rent, hvor målet er å engasjere frivillige til å bli med og rydde søppel i naturen. I år faller den på samme uke som Gjenbruksuka. Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker hvert år, over hele landet.


Viktig for miljøet

Mengden avfall som ryddes langs norskekysten varierer fra år til år, men det er snakk om mange tonn avfall som tas ut av naturen gjennom rydding av strender og frivillig miljøinnsats. Plukking av søppel er viktig for å beskytte miljøet mot forurensning i havet og på land, og opprettholde et rent og trygt miljø for både dyr og mennesker.

Aksjon reine strender i Salten

-Helt siden 2011 har saltenværinger gjort en betydelig dugnadsinnsats og ryddet strender i hele regionen. Nå er det på tide å brette opp ermene igjen, og melde seg på årets aksjon, sier Pernille D. Kolsing som er prosjektleder for aksjon reine strender i Iris Salten.

Steigenskolen er aktive strandryddere i Salten. Foto: iris-salten.no

Hvordan bli en strandsrydder?

- Det koster ingenting å melde seg som strandrydder. Det du trenger å gjøre er å følge aksjonens fire enkle trinn, sier Kolsing.

  1. Registrere strand på ryddnorge.no

  2. Hente sekker på nærmeste Miljøtorg

  3. Melde inn aksjonen når du er ferdig å rydde

  4. Levere avfallet

Mer informasjon om aksjon reine strender i Salten og hvordan du går frem for å melde deg på, finner du her

Nord inviterer 9. klasser i Bodø til å rydde strender - Mulig å vinne 15.000,- til klassekontoen.

I et samarbeid mellom Nord Universitet, Bodø kommune, Iris Salten, SEA EU inviteres alle 9. klasser i Bodø til å bli med på strandrydding i uke 38.

- Som en del av Aksjon Reine Strender, Forskningsdagene og Gjenbruksuka skal vi gjøre en felles dugnad for havets helse og rydde Bodøs kystlinje for marint avfall. Avfallet som elevene samler inn, skal leveres og veies inn på universitetsområdet, for å synliggjøre mengden avfall som har havnet på avveie i naturen, sier Per-Stian Michelsen Ekroll, Kommunikasjonsrådgiver på Nord Universitet.

Rene strender aksjon i Nevelfjord. Foto: Tor Storlien

Nord universitet og SEA EU stiller en premie pott på kr. 45.000,- som skal fordeles på fire deltakende klasser, som de kan benytte til klassetur eller andre trivselstiltak for klassen. Skoleklassen som plukker mest søppel (i kilogram) vinner 15 000 kroner. I tillegg får tre tilfeldige klasser som deltar 10 000 kroner hver. Premiene overrekkes under Åpen Bukt søndag 22. september i Mørkvedbukta.

- Begynner du i 9.klasse til høsten eller kanskje har du barn, familie eller bekjente som skal starte på 9. trinn i Bodø? Da er det bare å hive seg rundt og bli med. Fristen for å melde seg på er 13. september, avslutter Ekroll.

Mer informasjon om konkurransen finner du her

Forrige
Forrige

Årets barnehage-challenge: Lag et femstjernes insektshotell

Neste
Neste

Arrangør x Arbeidskraft