Den internasjonale ungdomskonferansen “Generation Barents” kommer til Bodø i Gjenbruksuka.

Med "Generation Barents" skal unge stemmer høres og Barentsregionens fremtid formes. Nå søker de engasjerte ungdommer mellom 18-30 år i Salten, som ønsker å bli med på å sette kursen mot fremtiden.

19. til 22. september 2024 vil Beddingen Kulturhus i Bodø forvandles til et dynamisk knutepunkt for engasjerte ungdommer fra hele Norden.

-Gjennom dette arrangementet håper vi å styrke nettverket mellom ungdommer i Norden, skape nye vennskap og samarbeid, samt diskutere viktige spørsmål om regionens fremtid og ungdommens rolle i den. Samtidig håper vi deltakerne får en uforglemmelig opplevelse, sier Liza Vassilieva, rådgiver i Barentssekretariatet og koordinator for Generation Barents.

En unik plattform for fremtidens ledere

Denne internasjonale ungdomsbegivenheten har som mål å skape en plattform for unge mennesker i aldersgruppa 18-30 år, som ønsker å forme fremtiden til Barentsregionen og Norden. "Generation Barents" vil samle studenter, medlemmer av ungdomsråd og ungdomsorganisasjoner, unge gründere og andre engasjerte unge fra Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland og Færøyene.

Generation Barents 2023 i Bodø. I bildet ser vi paneldiskusjon om arbeidet rundt de ulike kulturhovedstadene i Barentsregionen, og hvordan disse kan brukes som en arena for å fremme regional utvikling. Fra venstre ser vi panelmoderatorene Anette Bang (Bodø) og Martin Gamst Johnsen (Tromsø) fra Barents Ungdomsråd. I panelet fra venstre ser vi Kristine Willassen (UNG2024), Alina Michelle Wilhelmsen (Tromsø ungdomsråd), Mirja Syrjälä (Oulu2026) og Beatrice Hammar (Umeå2014). Foto: UNG2024

Årets nøkkeltemaer

Konferansen vil ta for seg dagsaktuelle spørsmål som utdanning og arbeidsmuligheter i Norden, boligproblematikken med fokus på dyre boligpriser og bærekraftige boliger. Det vil også være fokus på temaer som klima og ungt entreprenørskap i nordområdene, med vekt på å regional utvikling og bærekraft. Gjennom aktivt gruppearbeid under «Future Scenario Workshop» og «Barents Youth Programme 2025-2028 Workshop» vil deltakerne også reflektere over fremtidens Norden og hvordan vi kan sikre en god fremtid for kommende generasjoner.

Spennende program med nettverksmuligheter

Programmet strekker seg over fire dager og inkluderer alt fra seminarer og diskusjoner til praktiske workshops og sosiale aktiviteter. Mer informasjon om Generation Barents og programmet finner du på arrangementets Facebook-side

- Vi er utrolig glade for samarbeidet med Gjenbruksuka, som gir oss en unik mulighet til å belyse bærekraft og miljø gjennom Generation Barents. Jeg vil spesielt fremheve middagsseminaret «Circular Economy Dinner» lørdag 21. september på Egna, hvor deltakerne får innsikt i hvordan sirkulærøkonomi kan skape bærekraftige arbeidsplasser og involvere ungdom i klimainnsats. Dette er bare én av flere aktiviteter der vi setter fokus på hvordan vi sammen kan bygge en mer bærekraftig fremtid. Jeg vil oppfordre alle unge mennesker til å ta fremtiden i egne hender ved å delta på dette spennende og lærerike arrangementet i Bodø. Ikke bare vil du lære om viktige temaer som sirkulærøkonomi og bærekraftig boligbygging, men du vil også møte mange inspirerende mennesker og bygge nettverk som kan være til stor hjelp i ditt videre engasjement. Dette er en unik mulighet til å være en del av en positiv utvikling i Nord-Norge!", sier en engasjert Liza.

Meld deg på før det er for sent!

Med et begrenset antall plasser oppfordres alle interesserte til å registrere seg så snart som mulig. Fristen for registrering er 30. august.

Lenke til påmelding: https://forms.office.com/e/8NbxfyaQ7v.

Arrangementet er åpent for alle og er gratis å delta på, men med et begrenset antall plasser oppfordres alle til å registrere seg tidlig. Arrangørene dekker opphold og måltider for deltakerne. Barentssekretariatets nye støtteordning BarentsUng gjør det mulig for nordnorske deltakere å søke om reisestøtte for å delta i arrangementer som Generation Barents. Les mer om BarentsUng-ordningen her: https://barents.no/nb/barentsung-reise-og-prosjektstotte-unge.

Ved interesse om deltakelse og spørsmål om konferansen , kontakt Eilen Zakariassen, rådgiver ved Internasjonalt kontor i Nordland fylkeskommune, på e-post: eilzak@nfk.no eller telefon: +47 97776794.

Liza Vassilieva, rådgiver i Barentssekretariatet og koordinator for Generation Barents. Foto: Barentssekretariatet

Arrangørene

"Generation Barents" er et arrangement i regi av Barentssekretariatet, Barents Regionale Ungdomsråd (BRYC) og Nordland fylkeskommune. I tillegg samarbeides det med Bodø2024 og ungdomssatsningen UNG2024, samt ungdomspanelet "Youth Advisory Board" (YAB). I tillegg er NORA (Nordic Atlantic Cooperation) en av konferansens nøkkelpartnere. De bidrar med å rekruttere deltakere fra Island, Grønland, Færøyene og Kyst-Norge. En egen delegasjon fra NORA-landene vil delta på konferansen, og de vil også ha et eget program i Lofoten før hovedarrangementet starter.

Forrige
Forrige

Regjeringen inviterer til innspillsmøte om sirkulærøkonomi.

Neste
Neste

KRAFT tar satsingen ut i hele Salten