KRAFT tar satsingen ut i hele Salten

Inviterer næringslivet og alle kommunene i Salten til å bli med i Kraft-nettverket.

I et samarbeid mellom Kraft Nord (Kraft) og Gjenbruksuka utvides nedslagsfeltet for Kraft-partnerskapet og Kraftprogammet til hele Salten.

Kraftprogrammet : Bærekraft på 1-2-3

I forbindelse med Gjenbruksuka 2024 inviterer Kraft og Gjenbruksuka virksomheter og kommuner i Salten til å styrke sin bærekraftkompetanse gjennom en strategisk tilnærming til bærekraftig utvikling. Kraftprogrammet, utviklet i samarbeid med BDO, benytter anerkjente metoder som SDG Compass og RESTART-rammeverket for å designe bærekraftige forretningsmodeller, samt en styrkebasert tilnærming.

- Kommunens ansatte og regionens næringsliv samles gjennom dette programmet og får felles kompetanseheving om hvordan bærekraft kan være en driver for utvikling og økt konkurransekraft, sier Marianne Bahr Simonsen, daglig leder i Kraft.

Programmet har en strategisk tilnærming til hvordan man kan jobbe konkret med bærekraftig utvikling, gjennom å;

  • Tilegne deltakerne ny kunnskap, nye verktøy og metoder for å styrke markedspotensialet og konkurransekraften hos den enkelte virksomheten

  • Synliggjøre hvordan bærekraftsmålene gjør det mulig for virksomheten å samarbeide og operasjonalisere bærekraftig forretningsutvikling

  • Identifisere og gjennomføre tiltak som skal styrke forretningsmodellen hos den enkelte virksomheten med bakgrunn i FNs bærekraftsmål

Kraftprogrammet består av tre samlinger á tre timer;

Del 1: Bevisstgjøring

Del 2: Identifisere og utvikle

Del 3: Implementere

Ønsker du å delta på Kraftprogrammet?

- Første samling arrangeres i Gjenbruksuka, i Kraft sine egne lokaler (Tollboden) i Bodø, mandag 16. september kl. 11-14. Hvor i Salten og når de neste samlingene blir arrangert, kommer vi tilbake til og vil avhenge av hvilke virksomheter som melder seg på, sier Marianne.

Antall plasser pr program er 30 stk.

Priser:
Pris for partnere: 0,- .* Ønsker du å bli partner? Les mer her! 
Pris for ikke-partner: 5000,- eks. mva. per deltaker.

*Inntil 2 deltakere fra hver partner av Kraft kan delta kostnadsfritt i Kraftprogrammet.

Meld deg på: nora@kraftnord.no. Påmeldingsfrist innen 27. august.

Les mer om programmet her

Behov for kompetanseløft på tvers av kommunene i Salten.

-Økt kunnskap og felles forståelse om mulighetene som ligger i bærakraftsarbeid, og ikke minst kompleksiteten som ligger i utviklingsflokene knyttet til det grønne skiftet, er sentralt for evnen til å skape handling, endring og samarbeid på tvers. Flere kommuner i Salten har signalisert at det er store forskjeller på kompetansenivået og hvor langt man er kommet i bærekraftsarbeidet i og mellom kommunene. Vi er derfor utrolig glad og stolt over at Kraft og Kraftprogrammet nå gjøres tilgjengelig i hele Salten, sier Carina Rist, Prosjektleder for Gjenbruksuka.

Marianne i aksjon under et arrangement i Krafts tidligere lokaler, i Gjenbruksuka 2023. Foto: Holien Media

Kort om Kraft Nord

Kraft er et samarbeid mellom privat og offentlig sektor, og alle partnerne jobber mot det samme målet; nye arbeidsplasser og ei bærekraftig framtid i nord.

Senteret er en møteplass og et kompetansehus for organisasjoner som mener alvor med sitt bærekraftsarbeid! På Kraft samles partnere fra akademia, offentlig sektor, næringslivet og frivillighet på en nøytral arena, for å diskutere og iverksette tiltak som kan påvirke samfunnet vårt i positiv retning – ut over egen virksomhet.

Ønsker din virksomhet å bli en Kraft-partner?

-Som partner i Kraft får du mange fordeler og et uvurderlig nettverk. Ønsker du og din virksomhet å være en del av partnerskapet eller er du interessert i å vite mer om hva Kraft er, ta kontakt med meg for en hyggelig prat, avslutter Marianne.

Les mer om partnerskapet her: Bli kraftpartner - Kraft Nord

Tlf: 934 50 021 | marianne@kraftnord.no


La oss sammen skape ei bærekraftig fremtid i Salten!

Forrige
Forrige

Den internasjonale ungdomskonferansen “Generation Barents” kommer til Bodø i Gjenbruksuka.

Neste
Neste

Sirkulær bedrift 2024