Unngår matsvinn sammen med Coop Nordland og Gjenbruksuka
Elever ved Reataurant- og matfag har fått i oppdrag å tilberede mat som ellers ville gått ut på dato og blitt matsvinn til flere grønne lunsjer i løpet av Gjenbruksuka.
Under Gjenbruksuka i Bodø er det elevene ved Restaurant- og matfag vg1 og vg2 som tilbereder matvarer som nesten er gått ut på dato til mange av de grønne lunsjene.
Avdelingsleder Bjørn Eivind Jørgensen ved Restaurant- og matfag Bodø Videregående skole sier at bærekraftig produksjon er ett av kjerneelementene deres.
- Det handler om å utnytte råvarer og bidra til reduksjon av matsvinn. Det handler også om bruk av råvarer, avfallshåndtering, gjenbruk og en felles bedre utnytting av ressursene våre over tid, sier Jørgensen.
- Elevene ved restaurant- og matfag som har valgt kokk- og servitørfaget tilbereder mat til fire ulike arrangement under Gjenbruksuka. Det setter vi stor pris på, i tillegg er vi svært fornøyd med at Coop Nordland har bidratt til å redusere matsvinn. Maten som tilberedes lages av varer som ville blitt matsvinn på grunn av dato, sier miljøvernrådgiver i Bodø kommune Marte Melnes.