Unngår matsvinn sammen med Coop Nordland og Gjenbruksuka

20210903_114208.jpg

Elever ved Reataurant- og matfag har fått i oppdrag å tilberede mat som ellers ville gått ut på dato og blitt matsvinn til flere grønne lunsjer i løpet av Gjenbruksuka.

Under Gjenbruksuka i Bodø er det elevene ved Restaurant- og matfag vg1 og vg2 som tilbereder matvarer som nesten er gått ut på dato til mange av de grønne lunsjene.


Avdelingsleder Bjørn Eivind Jørgensen ved Restaurant- og matfag Bodø Videregående skole sier at bærekraftig produksjon er ett av kjerneelementene deres.

Elever ved kokk- og servitørfaget er i gang med å tilberede mat til arrangementene under Gjenbruksuka.

Elever ved kokk- og servitørfaget er i gang med å tilberede mat til arrangementene under Gjenbruksuka.

- Det handler om å utnytte råvarer og bidra til reduksjon av matsvinn. Det handler også om bruk av råvarer, avfallshåndtering, gjenbruk og en felles bedre utnytting av ressursene våre over tid, sier Jørgensen.

Miljøvernrådgiver Marte Melnes viser frem fylte wrap som ble servert under workshopen med Bodø kommune og Engage Centre.

Miljøvernrådgiver Marte Melnes viser frem fylte wrap som ble servert under workshopen med Bodø kommune og Engage Centre.

- Elevene ved restaurant- og matfag som har valgt kokk- og servitørfaget tilbereder mat til fire ulike arrangement under Gjenbruksuka. Det setter vi stor pris på, i tillegg er vi svært fornøyd med at Coop Nordland har bidratt til å redusere matsvinn. Maten som tilberedes lages av varer som ville blitt matsvinn på grunn av dato, sier miljøvernrådgiver i Bodø kommune Marte Melnes.

Forrige
Forrige

Møt Glimt, og sank noen gullkorn

Neste
Neste

Spennende smaksprøver fra “Rockekokken” under Gjenbruksuka