Spennende smaksprøver fra “Rockekokken” under Gjenbruksuka
Henning Gjestang Johansen går under pseudonymet “rockekokken” er en importvare fra sydligere strøk, nærmere bestemt Flateby i Enebakk.
Gjestang Johansen har jobbet 13 år på a la carte-restauranter både i Oslo og Bodø. De 10 siste årene har han vært kokk ved Nordlandssykehuset i Bodø.
I tillegg til å være kokk ved Nordlandssykehuset arbeider også Gjestang Johansen for “Fiskesprell” som er et nasjonalt kostholdsprogram.
Vi har tatt en prat med Gjestang Johansen om hans deltakelse i Gjenbruksuka og hvilke tanker han har rundt det.
- Jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på maten på riktig måte, og det å behandle råvarer slik at de er holdbare lengst mulig. Derfor synes jeg det var ypperlig å få forespørsel om å lage mat under flere av arrangementene under Gjenbruksuka i Bodø 2021.
- I tillegg mener jeg Gjenbruksuka byr på gode innholdsrike arrangement og fungerer som en plattform for å sette gjenbruk, ombruk og reduksjon av matsvinn på dagsordenen.
- Jeg er så heldig å få være tilstede under åpningen av Gjenbruksuka søndag 5.september når Kalle og Tralle offisielt starter uka i Molorota, i tillegg skal jeg lage og servere mat under byttefesten på lørdag 11.september i Bodø Rådhus.
- Fra boden vil jeg servere ulike smaksprøver, og jeg vil forsøke å få dette til å være en arena hvor besøkende kan slå av en prat, spørre om gode tips og råd til oppskrifter og kanskje lære seg noen lure kokketips!
- Gjenbruk er viktig i en verden hvor alles innsats spiller inn på virkningene på miljøet og ikke minst matproduksjonen.
Møt “Rockekokken” og hans ulike smaksprøver søndag 5.september etter Kalle og Tralle i Molorota, og lørdag 11.september under byttefesten og reparasjonskafeen.