Coop Nordland - Et ønske om å redusere matsvinn

Lars Jakob Hegge, organisasjonskonsulent i Coop Nordland er godt fornøyd med at Coop bidrar til å redusere matsvinn under Gjenbruksuka i Bodø 5.-12.september.

Lars Jakob Hegge, organisasjonskonsulent i Coop Nordland er godt fornøyd med at Coop bidrar til å redusere matsvinn under Gjenbruksuka i Bodø 5.-12.september.

For Coop Nordland handler samarbeidet om flere forhold: forhindre matsvinn, omtanke og samarbeid. Elementer som alle er bærekraftsmål. Omtanke for miljø og mennesker er en av våre kjerneverdier, og samtidig betyr samarbeidet at vi kan forhindre matsvinn. Under Gjenbruksuka bidrar Coop Nordland med støtte av mat til ulike foredrag og seminarer. Maten som serveres under disse arrangementene er mat som ellers ville blitt kastet.
Maten tilberedes av elevene ved kokkelinja på Bodø Videregående skole. Til arrangementet på Universitetet bidrar Coop med matvarer og restemat slik at studentene kan få ordnet seg lunsj.

Vi har tatt en prat med Lars Jakob, organisasjonskonsulent i Coop Nordland om hvorfor de takket ja til å bidra til å redusere matsvinn under Gjenbruksuka.

- Arrangementene under Gjenbruksuka er en skikkelig vinn-vinn situasjon hvor vi får mulighet til å redusere matsvinn samtidig som engasjerte studenter får seg et sunt og godt måltid sammen. Som tidligere student og studentleder ved universitet husker jeg godt hvor viktig disse faglige og sosiale arenaene var. En fikk satt viktige tema på dagsorden, vært sammen med andre medstudenter og ført gode diskusjoner med fokus på nytenking. Studenter som har det bra, gjør det bra!

Lars Jakob Hegge har selv vært student og er glad for å bidra til at studenter kan få ordnet seg mat i kantina.

Lars Jakob Hegge har selv vært student og er glad for å bidra til at studenter kan få ordnet seg mat i kantina.

- Vi synes det er viktig at vi utfordrer hverandre på gjenbruk og syntes det var helt naturlig å bidra med sunne matvarer under Gjenbruksuka og lunsj for studentene. I Coop har vi en null-visjon i kampen mot matsvinn – absolutt ingen matvarer skal havne ubrukt på dynga.

- Vi skal ha en ansvarlig og bærekraftig forretningsatferd som er i tråd med FNs bærekraftsmål. Vi ønsker også å inspirere og hjelpe så mange vi kan – våre kunder, medarbeidere, leverandører og samarbeidspartnere til å ta bærekraftige valg hver eneste dag.

Forrige
Forrige

Spennende smaksprøver fra “Rockekokken” under Gjenbruksuka

Neste
Neste

Medarrangør Gjenbruksuka- Nord universitet